Fundacja EuGeniusz

Komunikat – Kolonie 2012 w Mielnie

on Lipiec 1, 2012

logo fundacji

Fundacja Wielkich Możliwości „EuGeniusz” wygrała otwarty konkurs ofert ogłoszony przez Śląskiego Kuratora Oświaty w zakresie zorganizowania letniego wypoczynku dla dzieci i młodzieży.

Na kolonie będą mogły pojechać osoby z powiatu zawierciańskiego zagrożone wykluczeniem społecznym i mające utrudniony dostęp do wypoczynku m.in. dzieci jak również młodzież z domów dziecka, rodzin zastępczych, rodzin wielodzietnych żyjących w dużym ubóstwie oraz upośledzone umysłowo.

Miejscem wypoczynku jest Mielno, miejscowość położona pomiędzy Morzem Bałtyckim, a jeziorem Jamno. Jeden z najbardziej znanych polskich nadmorskich kurortów. Ośrodek Wypoczynkowy w którym będą przebywali koloniści położony jest na bezpiecznym, ogrodzonym, dozorowanym terenie w otoczeniu pięknej zieleni. Niebawem nastąpi nabór uczestników na kolonie.

W najbliższym czasie podamy wszelkie szczegóły.