Fundacja EuGeniusz

Fundacja założona przez Panią Poseł Annę Nemś

O nas

Pomysłodawczynią i założycielką Fundacji Wielkich Możliwości EuGeniusz, która rozpoczęła swą działalność w lipcu 2011 roku jest Pani Anna Nemś.

Fundacja Wielkich Możliwości EuGeniusz została powołana w celu aktywizacji społeczeństwa poprzez edukację, kulturę, bezpieczeństwo, sport, zdrowy tryb życia oraz w zakresie pomocy społecznej i humanitarnej.

Celami fundacji są: działalność w zakresie nauki, edukacji, oświaty, wychowania oraz wypoczynku, w tym organizacja kursów i szkoleń oraz troska o rozwój wiedzy ogólnej, specjalistycznej społeczeństwa, w tym działalność naukowa i naukowo – techniczna; podtrzymywanie i rozwój świadomości narodowej, obywatelskiej, jak również kulturowej, a także działań wspomagających rozwój i wspieranie demokracji państwowej i lokalnej, jak również działań na rzecz integracji europejskiej; działalność wspomagająca rozwój wspólnot i społeczności lokalnych, promocję i organizację wolontariatu oraz rozwój przedsiębiorczości; działanie w zakresie porządku i bezpieczeństwa publicznego, pomocy humanitarnej i społecznej oraz ekologii i ochrony zwierząt; upowszechnianie wiedzy na temat ochrony i promocji zdrowia oraz kultury fizycznej i sportu wśród społeczności lokalnej.

ING BŚ: 68105011421000002356545307

Do pobrania: Fundacja- statut